De sponsorloop voor de vluchtelingen; het Jeugdjournaal was er ook bij (foto: PR).
De sponsorloop voor de vluchtelingen; het Jeugdjournaal was er ook bij (foto: PR).

Sponsorloop De Vijverhof voor vluchtelingen

Actueel 171 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen donderdag 24 september was er een sponsorloop voor de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Vijverhof. Joris Posthumus en Ilse van de Weijer uit groep 8 hadden 2 weken daarvoor het plan opgevat om met elkaar om iets te doen voor de grote groep vluchtelingen.

Allebei hadden ze het gevoel niet alleen maar toe te moeten kijken, maar juist iets te gaan doen voor hen! Het plan hebben ze vervolgens met de nieuwe directrice van De Vijverhof - juf Monique van Tiel - besproken en daar kwam uit dat de groepen 7 en 8 aan de sponsorloop mochten meedoen. De sponsorloop werd gehouden in Park Vreugd en Rust.

De voorbereiding door Joris en Ilse bestond onder ander uit: het maken van wegwijzers, het drukken van stempelkaarten, het verzorgen van confetti en het uitnodigen van het Jeugdjournaal. Zo kwam het dat een verslaggever en cameraman van het Jeugdjournaal al voor 8 uur 's morgens in Park Vreugd en Rust aanwezig waren om alle voorbereidingen vast te leggen en de organisatoren te interviewen. Om 9.00 klonk het startschot en renden zo'n 60 kinderen heel veel geld bij elkaar.

Dat niet alleen Joris en Ilse en de kinderen van groep 7 en 8 enthousiast waren, is gebleken uit de vele sponsors van de kinderen: er is ruim 2.000 euro opgehaald en overgemaakt naar Stichting Vluchteling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant