Impressie van Nieuw Mariënpark (archieffoto).
Impressie van Nieuw Mariënpark (archieffoto).

Omgevingsvergunning Nieuw Mariënpark ter inzage

Actueel 126 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente heeft overeenstemming bereikt met Blauwhoed Projectontwikkeling B.V. over het verder ontwikkelen van nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark in Leidschendam.

Blauwhoed is sinds kort eigenaar van het project. Het nieuwe plan voorziet in de bouw van 8 eengezinswoningen, circa 26 koopappartementen, ongeveer 36 vrije sector huurappartementen en 74 zorgwoningen. Dit plan wijkt gedeeltelijk af van het huidige bestemmingsplan. Begin september is voor dit project een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend. De ontwerp omgevingsvergunning ligt binnenkort ter inzage. Door middel van een projectafwijkingsbesluit kan medewerking aan het plan worden verleend. De gemeenteraad moet hiervoor eerst de vereiste ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgeven. De zorgwoningen zijn niet in strijd met het geldende bestemmingsplan en vallen buiten dit ontwerpbesluit. Na de inzageperiode wordt een definitief besluit genomen.

Vidomes maakte in mei 2014 bekend te stoppen met het nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark. Aangescherpte wet- en regelgeving maakten het project voor de corporatie te risicovol. De nieuwbouwplannen van Blauwhoed zijn volgens Vidomes realistisch en haalbaar. De zorg zal worden geleverd door Florence.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant