Wethouder Floor Kist verrichtte de opening  (foto: PR).
Wethouder Floor Kist verrichtte de opening (foto: PR).

Startschot voor Zorgcoöperatie Vlietsaam

Actueel 74 keer gelezen

Leidschendam - Een unieke openingshandeling vond op 17 oktober plaats in de Blauwe Tram. Nog niet eerder hebben burgers van Leidschendam-Voorburg zich verenigd om zelf praktische hulp en persoonlijke zorg te regelen.

Wethouder Floor Kist verrichtte de opening van het burgerinitiatief door met een druk op de knop de website van Vlietsaam te lanceren. Floor Kist benadrukte het belang van zelf regie houden op het regelen van zorg en juicht het initiatief van harte toe. Vele lokale organisaties zoals de ouderenbonden en WOeJ, zijn enthousiast over het initiatief.

In zijn openingswoord blikte voorzitter Leferink terug naar de tijden van weleer waarin iedereen elkaar kende en het vanzelfsprekend was dat je een oogje in het zeil hield. Leferink: "De huidige tijd van grote mobiliteit, drukke agenda's en kinderen die veelal elders in het land wonen, vraagt om een nieuwe, creatieve manier van organiseren, waarbij verder gekeken moet wordt dan de gemeentelijke voorzieningen en de geïndiceerde zorg die de bekende instellingen bieden. Dat wordt immers door de regelgeving steeds minder , of we dit nou willen of niet".

Vlietsaam biedt een nieuwe manier van organiseren door een website aan te bieden waar burgers elkaar kunnen ontmoeten en zelf zaken met elkaar kunnen regelen. Zoals wat voor type hulp wil je aanbieden of heb je zelf nodig, op welk tijdstip en tegen welke kosten. Dat kan gaan over boodschappen doen, tuin bijhouden, klussen of persoonlijke verzorging etc. Dagelijks of hooguit een uurtje per week.Het bestuur van de coöperatie let erop dat de matching zo zorgvuldig mogelijk gebeurt en ondersteunt vragers en aanbieders. Het is niet commercieel. Vlietsaam hecht wel aan een professionele en betrouwbare aanpak.

Meer informatie op www.vlietsaam.wijzelf.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant