De activiteiten vinden voornamelijk plaats in het afgeschermde sportcentrum (foto: Dick Janssen).
De activiteiten vinden voornamelijk plaats in het afgeschermde sportcentrum (foto: Dick Janssen).

Leerlingen ID College sporten met vluchtelingen

Actueel 113 keer gelezen

Leidschendam - Een groep van 25 leerlingen van het ID College is vandaag actief als begeleider bij het activiteitenprogramma voor de vluchtelingen. Ze helpen onder andere bij het voetballen, basketballen of wandelen.

De wandeling is bedoeld om kennis te maken met de omgeving en leidt door de Prinsenhof, langs de moskee, de kerk en winkelcentrum Leidsenhage. Kinderen wandelen naar de Plint, waar ze kunnen knutselen.

Koffers en weekendtassen nodig
Kleding, speelgoed en andere zaken is er inmiddels in overvloed bij De Fluit. Men kan er dan ook niets meer brengen. Koffers en weekendtassen zijn nog wel nodig. Heeft u er een over? Breng deze naar de Groene Loper, van Royenstraat 2 in Voorburg. U kunt terecht tot en met vrijdag 30 oktober tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

De vluchtelingen, die van Ter Apel naar Leidschendam kwamen, zijn gisteren per bus naar Rotterdam en Amsterdam geweest voor onder andere identificatie en landelijke registratie. Deze formaliteiten vinden altijd plaats voordat de officiële asielprocedure begint. Later op de dag waren de eerste sportactiviteiten onder leiding van Sport en Welzijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant