Peter en Mike Verbeek van Gall&Gall Verbeek nemen de prijs in ontvangst.
Peter en Mike Verbeek van Gall&Gall Verbeek nemen de prijs in ontvangst.

Gall&Gall Verbeek beste whiskyspeciaalzaak van Nederland

Actueel 199 keer gelezen

Leidschendam - Gall&Gall Verbeek, gevestigd aan de Damstraat in Leidschendam Centrum, is vrijdag 13 november door de Scotch Single Malt Whisky Society uitgeroepen tot de beste Whiskyspeciaalzaak van Nederland 2015.

Alle drankspeciaalzaken in Nederland met passie voor whisky konden deelnemen. Nadat een speciaalzaak aangemeld was, werd er door middel van websitebezoek en social media-gebruik, bepaald welke speciaalzaak in aanmerking kwam voor de titel. De geselecteerde zaken werden daarna door een mystery guest bezocht en beoordeeld. Na uitvoerig onderzoek werd 3 genomineerden gevraagd te beschrijven waarom zij zelf dachten in aanmerking te komen voor de titel. Peter Verbeek is vooral trots dat hij de titel van de Scotch Single Malt Whisky Society heeft gekregen. Deze Society bestaat uit o.a. mensen die hun sporen in de whiskywereld verdiend hebben en diverse grote whiskyimporteurs. Volgens het juryrapport gaf onder meer de Schatkelder, een unieke locatie onder de slijterij gevuld met bijzondere whiskysoorten en de plaats waar besloten proeverijen plaatsvinden, de doorslag. Een ander belangrijk punt was dat Peter Verbeek voorzitter is van de Nederlandse whiskyclub Commitment To Malt.

Als je aan Peter Verbeek zelf vraagt waarom hij denkt de titel in de wacht gesleept te hebben is hij duidelijk; "Wij zijn niet de grootste, wij zijn niet altijd de goedkoopste en wij hebben geen webshop, maar wij kunnen als geen ander mensen in onze winkels kennis laten maken met en laten genieten van de mooiste drank op deze aarde: Whisky! Wij nemen alle tijd voor de gasten, laten hen zich thuis voelen en vertellen vol passie het verhaal achter de whisky en hun smaken". Daarnaast richt hij zich voornamelijk op de beginnende en de gevorderde whiskydrinkers. "Niets is leuker dan mensen kennis te laten met het product whisky en te zien hoe sommige genieten van dit gouden vocht," aldus Peter. Om de nominatie te vieren heeft Verbeek de 1e week van december omgedoopt tot Week van de Whisky. Een jaarlijks terugkerend evenement boordevol acties en activiteiten. Meer info op www.gallengallverbeek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant