Logo hetkrantje-online.nl
Overhandiging van cheques aan de goede doelen Stichting Achter de Regenboog en Kinderboerderij Vreugd en Rust (foto: Jan-Evert Zondag).
Overhandiging van cheques aan de goede doelen Stichting Achter de Regenboog en Kinderboerderij Vreugd en Rust (foto: Jan-Evert Zondag).

Geanimeerd Goede Doelen Krant-diner

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Ondernemers, schrijvers van artikelen in de Goede Doelen Krant, vertegenwoordigers van lokale goede doelen en Het Krantje en leden van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne kwamen bijeen tijdens een uiterst geanimeerd diner op 18 november 2015. Zij sloegen dit jaar de handen ineen om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen in Leidschendam-Voorburg. Het diner werd aangeboden door Carsten Klint van restaurant en boutique hotel Central Park, by Ron Blaauw (r). Tijdens het Goede Doelen Krant-diner werden twee cheques uitgereikt.

Clubpresident Evelyn Geest vertelde in haar welkomstwoord: "Aanleiding voor deze avond is de Goede Doelen Krant. Een initiatief van Lionsclub Voorburg Prinses en Het Krantje. Carsten Klint van Central Park was enthousiast dat met name ondernemers samen met een serviceclub bereid zijn de handen ineen te slaan voor lokale goede doelen. Vandaar dit diner." Evelyn bedankte, onderstreept met een prachtig boeket, Central Park representant Harrie Baas voor dit fantastische initiatief. Er was een groot applaus. Evelyn bedankte daarna de adverteerders, de schrijvers van de artikelen in de Goede Doelen Krant en de aanwezige Lionsclubleden voor hun bijdrage aan de Goede Doelen Krant van 28 oktober 2015. De clubleden werden ook bedankt voor hun grote betrokkenheid bij de 16e Prinses Marianne Bridgedrive van 14 november 2015, waarmee eveneens geld bijeen werd gehaald voor de goede doelen.

Vervolgens zette zij met bloemen Karlo Wessels van Het Krantje en Marianne Knijnenburg van de Lionsclub in het zonnetje. Dit team heeft met enorm veel energie en enthousiasme het project 'de Goede Doelen Krant' getrokken. Er is samen met vele anderen heel hard gewerkt, met als resultaat het geweldige bedrag van ruim €6.000,- voor de goede doelen. De introductie van de goede doelen en de uitreiking van de twee cheques waren het hoogtepunt van de avond. Leoniek van der Maarel, rouwtherapeut en regiocoördinator van de Stichting Achter de Regenboog, vertelde op pakkende wijze over kinderen in rouw na het verlies van een vader, moeder, broer of zus. Tijdens het Kinderweekend bespreken zij wat is gebeurd, delen verdriet en herinneringen. En kijken samen naar de toekomst.

Op de zondag is er, op een andere locatie, een programma voor de ouders over de rol als opvoeder van een kind in rouw. Wat was Leoniek blij met de cheque van € 2.500,- waarmee voor 36 kinderen uit Leidschendam-Voorburg en omgeving het Kinderweekend van 21 en 22 november georganiseerd kan worden. Ruud Hillinga, cliëntbegeleider van Middin, vertelde over het project van Kinderboerderij Vreugd en Rust, waar cliënten van Middin voor de dieren zorgen. Zij willen de Kinderboerderij nog aantrekkelijker maken voor alle bezoekers. Met de prachtige cheque van € 3.200,- kunnen zij de zo gewenste zitbanken, de educatieborden en het buitenkinderspeelgoed aanschaffen.

Meer berichten