Het President Kennedyplein wordt opnieuw ingericht, zodat het een prettiger plek wordt die ook nog eens beter gebruikt kan worden voor activiteiten door de wijk.
Het President Kennedyplein wordt opnieuw ingericht, zodat het een prettiger plek wordt die ook nog eens beter gebruikt kan worden voor activiteiten door de wijk.

Toekomstbeeld wijk De Heuvel

Actueel 88 keer gelezen

Leidschendam - Hoe kan de wijk De Heuvel er in 2040 uitzien? Aan welk beeld moeten nieuwe ontwikkelingen, maar ook het beheer van het groen in de wijk voldoen? Daarover heeft de gemeente samen met inwoners nagedacht. Het toekomstbeeld is terug te lezen in de 'Ruimtelijke visie De Heuvel.'

"De Heuvel is een unieke wijk," aldus wethouder Saskia Bruines (ruimtelijke ontwikkeling). "Samen met de Prinsenhof is zij door het Rijk aangewezen als één van de belangrijkste woonwijken uit de wederopbouwperiode. Dit is de bouwperiode van net na de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is, dat de wijk nog helemaal gaaf en groen is. Met de nieuwe ruimtelijke visie beschermen we de cultuurhistorische waarde en de bestaande kwaliteiten van de wijk en maken we toch nieuwe ontwikkelingen mogelijk."

Ruimte voor jongeren met een beperking
Eén van de ontwikkelingen in de wijk is de bouw van een kleinschalige woon- en werkvoorziening voor jongeren met een verstandelijke en nog een beperking. Deze moet komen op de plaats van de oude kleuterschool en gymzaal op Dobbelaan 10. De woon- en werkvoorziening is een initiatief van de ouders van de kinderen. De gemeente heeft een ruimtelijk kader opgesteld. Deze bevat de randvoorwaarden waaraan het gebouw moet voldoen en is nodig voor de bestemmingsplanwijziging.

Vruchtbare samenwerking
Migiel van Lier (Stichting Hethuis): "Wij kijken erg uit naar het verwezenlijken van ons ideaal op Dobbelaan 10. Naast wonen zullen we ook dagactiviteiten aanbieden. Hethuis is de gemeente zeer dankbaar voor haar onontbeerlijke ondersteuning en inzet bij ons project. De positieve reacties die we van omwonenden, verenigingen van eigenaren en buurtorganisaties hebben gekregen, zijn voor Hethuis heel belangrijk. We zien allerlei mogelijkheden en kansen tot een vruchtbare samenwerking met de buurt. Die samenwerking is echt één van de voorwaarden voor het slagen van Hethuis."

De gemeente gaat op basis van de visie volgend jaar een aantal projecten in de buitenruimte uitvoeren. Zo wordt het President Kennedyplein nieuw ingericht, zodat het een prettiger plek wordt die ook nog eens beter gebruikt kan worden voor activiteiten door de wijk.

Uiteraard blijven de evenementen en kan er nog steeds geparkeerd worden. Wel is het straks niet meer mogelijk via de Burgemeester Roeringlaan door te rijden over het plein. Hierdoor wordt het ook veel veiliger voor de fietsers die over de Dobbelaan fietsen.

Het college van B&W heeft ingestemd met de 'Ruimtelijke visie De Heuvel' en het 'Ruimtelijk kader Dobbelaan 10'. Naar verwachting spreekt de gemeenteraad zich er half december over uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant