Nico en Rika voor het schilderij van het scheve huis aan de Middenweg, dat Nico heeft geschilderd (fotol: PR).
Nico en Rika voor het schilderij van het scheve huis aan de Middenweg, dat Nico heeft geschilderd (fotol: PR).

Liefde ontluikt op Stompwijkse kermis

Actueel 140 keer gelezen

Leidschendam - Nico en Rika Beukers waren op 24 november 60 jaar getrouwd. Het diamanten bruidspaar werd namens het gemeentebestuur gefeliciteerd door burgemeester Hans van der Sluijs.

Het huwelijksfeest werd heugelijk gevierd met familie en vrienden in De Gouden Leeuw. Voor Nico en Rika was dit een onvergetelijke dag. Het was een erg gezellig samenzijn, waarbij er veel werd gesproken over de ondernemers van Leidschendam vroeger en vandaag de dag. Nico is zelf ook ondernemer geweest en is nog steeds goed op de hoogte van het reilen en zeilen in het bedrijfsleven.

Nico (83) is geboren in 'het scheve huis' aan de Middenweg in Leidschendam (vroeger Stompwijk en nu Den Haag). Rika (eveneens 83) is geboren in een groot gezin van 14 kinderen in Stompwijk. Zij leerden elkaar kennen op de Stompwijkse Kermis en hebben elkaar daarna niet meer uit het oog verloren. Zij trouwden op de verjaardag van Rika en verhuisden naar Amsterdam-Zuid, waar zij een kruideniers/melkwinkel openden. De oudste drie kinderen werden hier geboren. Ondanks het goedlopende bedrijf besloot het echtpaar toch terug te keren naar Leidschendam. In die tijd zagen zij het niet zitten om hun kinderen op te laten groeien in de stad Amsterdam. Zij startten een nieuwe winkel aan de Sint Willibrordusstraat in Leidschendam en het gezin breidde zich uit tot 6 kinderen. Inmiddels hebben Nico en Rika 6 kinderen, 13 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Ondanks de gezondheidsprobleempjes van Nico zijn beiden nog vitaal en hebben zo hun eigen bezigheden. Rika houdt ervan om gezellig met haar vriendin te wandelen en te reizen. Haar week is goed gevuld: yoga, gym, wandelen, soos en ook fietst ze regelmatig naar haar familie in Stompwijk. Nico blijft het liefst dicht bij huis en bij zijn stukje land. Hier verzorgt hij zijn paardje, schapen, geiten en kippen en verbouwt hij zijn eigen groenten en fruit. Nico is ook kunstzinnig, hij heeft het 'scheve huis' waar hij is geboren geschilderd. Beiden hebben hun interesse voor voeding behouden. Samen maken ze groente klaar voor de winter en maken diksap en jam van het fruit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant