Voorzitter Theo van den Bosch van Nooit Gedacht kreeg de wisseltrofee overhandigd.
Voorzitter Theo van den Bosch van Nooit Gedacht kreeg de wisseltrofee overhandigd.

Kortebaanvereniging van het jaar is Nooit Gedacht

Actueel 157 keer gelezen

Stompwijk - Harddraverijvereniging 'Nooit Gedacht' uit Stompwijk is verkozen tot 'Kortebaanvereniging van het jaar 2015'. De organisatie kreeg meer stemmen dan de andere genomineerden Medemblik, Warmond, Wognum en Zwanenburg.

Voorzitter Theo van den Bosch kreeg de wisseltrofee woensdag uitgereikt door de redactie van Kortebaandraverijen.nl tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond in Assendelft. Het is voor het eerst dat Stompwijk de prestigieuze prijs pakt. De redactie van Kortebaandraverijen.nl kijkt als jury van de verkiezing naar onder andere de faciliteiten voor de pikeurs en het publiek, professionaliteit, groei en sfeer. Daarnaast wordt gezocht naar de ideale middag waarbij ook externe factoren als kwaliteit en spanning van de koers en het weer meespelen.

Stompwijk had in 2015 niet alles mee. Gedurende de middag was het regenachtig. Desondanks bleef het publiek in groten getale langs de baan. Dat zij voorafgaand aan de finale de twee finalisten trakteerden op een spontaan en oorverdovend gejuich, zorgde bij mening liefhebber voor kippenvel. Het was, naast de professionele organisatie, een reden om Stompwijk te nomineren. Bovendien gaf het moment voor vele 'Vrienden van de Kortebaan' de doorslag om uiteindelijk op Stompwijk te stemmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant