Afbeelding

Voorburger rijdt parkeerwachter aan na boete

Actueel 2 keer gelezen

Voorburg/Etten-Leur - Een 64-jarige man uit Voorburg is gister op de Valpoort in Etten-Leur aangehouden nadat hij met zijn bestelauto zou zijn ingereden op een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente. Dit gebeurde nadat hij een parkeerbon had gekregen. Bovendien zou hij de handhaver hebben bedreigd en beledigd.

Terwijl handhavers een bekeuring uitschreven, kwam de bestuurder van de bestelauto uit de bank naar buiten en riep of ze niets beter te doen hadden en dat hij voor een storing aan het werk was. Hierna liep hij weer naar binnen.

Bedreiging
Toen hij weer naar buiten ging, vroeg de handhaver om zijn identiteitsbewijs. Hierop liet hij alleen een pasje van zijn werk zien. Vervolgens stapte hij in zijn auto en riep: "Ik zou maar aan de kant gaan, anders rijd ik je ondersteboven!" Hierna vorderde de handhaver dat hij mee moest werken. De man startte echter de auto waarbij hij met de linkervoorkant van de auto het rechterbeen raakte en met zijn linkervoorwiel over de linkervoet van de handhaver reed. De andere handhaver trok vervolgens het portier van het nog rijdende voertuig open en riep tegen de bestuurder dat hij moest stoppen en was aangehouden. Hierna stapte de man boos uit, waarna hij door agenten werd overgenomen. Het slachtoffer liep licht letsel op aan de strubbeling. 

Uit de krant