Overhandiging van het bedrag aan de kinderarts/onderzoeker mevrouw A. van Halteren van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC.
Overhandiging van het bedrag aan de kinderarts/onderzoeker mevrouw A. van Halteren van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC.

Huisarts loopt halve marathon voor goed doel

Actueel 59 keer gelezen

Voorburg - De Voorburgse huisarts Just Hofmans en zijn vrouw Eliane, zijn zeer gegrepen door de situatie van vrienden. Zij hebben een dochtertje van 3 jaar die de zeer zeldzame ziekte heeft, genaamd Langerhans Cel Histiocytose (LCH).

Deze ziekte is zo zeldzaam dat er nog maar weinig over bekend is en er helaas weinig onderzoek naar verricht wordt. Wel bekend is dat de toekomst van een kind met Langerhans Cel Histiocytose erg onzeker is, omdat de ziekte in veel gevallen vroeg of laat weer terug komt.

Door zich te laten sponsoren bij het leveren van een sportieve prestatie wilden dokter Hofmans en zijn vrouw graag geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze nare ziekte, die op dit moment alleen behandeld kan worden met chemotherapie. In oktober hebben Just en Eliane Hofmans De Royal Parks Half Marathon (21,1 km) gelopen door de parken van Londen, en hiermee € 3.750,- opgehaald voor dit goede doel (zie op facebook ook hardlopenvoorhetgoededoel).

Zij zijn gesponsord door vrienden, familie en verschillende Voorburgse bedrijven. Op vrijdag 18 december is officieel de cheque voor dit prachtige bedrag overhandigd aan mevrouw A. van Halteren. Zij is degene die in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC, onderzoek doet naar Langerhans Cel Histiocytose. Voor meer informatie over LCH kan men terecht op www.1000kaarsjes.nl.

Uit de krant