Het nieuwe zwembad De Fluit (foto: Hans Tromp).
Het nieuwe zwembad De Fluit (foto: Hans Tromp).

Geen gedwongen ontslagen Zwembad De Fluit

Actueel 128 keer gelezen

Leidschendam - Bij vaste bezoekers van zwembad De Fluit gingen de laatste weken geruchten dat er mensen ontslagen zouden zijn. Manager Theo Kok is blij dat hij die verhalen kan ontzenuwen.

"Er zijn geen vaste medewerkers ontslagen, maar alleen wordt het contract van twee tijdelijke medewerkers niet verlengd en zijn enkele vrijwilligers er zelf mee gestopt", aldus Theo Kok. "Het nieuwe zwembad is wat kleiner; nu hebben we drie baden waar we toezicht op moeten houden en straks nog maar twee", is daarvoor zijn verklaring. Overigens is het zwembad op 1 januari 2015 al overgegaan naar Sportfondsen en was een en ander volgens Kok al enige tijd bekend.

Als het goed is, ontvangt Sportfondsen op 29 januari de sleutel van het nieuwe zwembad. Vervolgens wordt het oude zwembad gesloopt en wordt er een grote openbare ruimte aangelegd met voldoende parkeerplaatsen. Het nieuwe zwembad krijgt een groot voorplein met trappen en groen. Medio maart opent het nieuwe zwembad aan het Fluitpolderplein in Leidschendam.

Uit de krant