Afbeelding

Irish traveller aangehouden

Actueel 108 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Gistermiddag is na een melding een 'Irish traveller' aangehouden ter zake van het niet hebben van een ID- bewijs. Nadat zijn mede-travellers een identificatiebewijs aan het bureau brachten en er een kleine 100 euro was afgetikt, heeft de man het bureau weer verlaten. In ieder geval vandaag hebben ze minder tijd gehad om mensen op te lichten.

Irish Travellers zijn Engelssprekende lieden die zich aanbieden voor diverse klussen voor binnen en buiten. De mannen rijden onder andere in een witte Ford Transit (busje) met een Engels kentekenplaten. Wanneer je met deze lieden in in zee gaat, loop je de kans dat je opgelicht wordt. Vooraf is het voor de politie niet te beoordelen of iemand opgelicht wordt. Pas achteraf komt men daarachter. Daarom is het erg moeilijk om tegen deze travellers op te treden. Door deze personen te controleren kan de politie hen wel uit de anonimiteit halen en achteraf, na aangiftes, opsporen. Ook spelen dit soort zaken zich vaak af op het gebied van civiele recht.

Gesignaleerd
Travellers zijn gesignaleerd op verschillende plaatsen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Bel 0900-8844 wanneer je deze mensen ziet en waarschuw bewoners waar zij eventueel aan het werk zijn of willen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant