Uitreiking van de cheque aan De Vrijbuiters, met v.l.n.r. Evelyn Geest, Danielle Doon, Marian, Wilma, Jack en Adrie (foto: Michel Groen).
Uitreiking van de cheque aan De Vrijbuiters, met v.l.n.r. Evelyn Geest, Danielle Doon, Marian, Wilma, Jack en Adrie (foto: Michel Groen).

Cheques door Lions Prinses Marianne uitgereikt

Actueel 549 keer gelezen

Voorburg - Twee goede doelen ontvingen woensdagavond 10 februari een cheque tijdens de clubavond van Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. Vereniging De Vrijbuiters kreeg van de Lionsclub een cheque ter waarde van € 1.800,-. Ook viel Stichting Achter de Regenboog in de prijzen met de Houthoff Heroes cheque ter waarde van € 5.000,-.

Met de 16e Prinses Marianne Bridgedrive op 14 november 2015 en de Goede Doelen Krant van 28 oktober 2015 is een mooie opbrengst binnengehaald voor de goede doelen waarvoor de Lionsclub zich dit jaar in het bijzonder inzet. Een gedeelte daarvan is nu met de cheque van € 1.800,- overhandigd aan Vereniging De Vrijbuiters, een soos voor (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking. De Vrijbuiters wordt gerund door vrijwilligers en ontvangt een kleine (maar ontoereikende) subsidie van gemeente Den Haag.

Soosleden Adrie en Marian vertelden enthousiast over alle clubactiviteiten. Zo koken zij met elkaar om de week op vrijdagavond een driegangenmenu, voor slechts € 2,50 per persoon. De andere vrijdag is er altijd een activiteit, van bowlen tot spelletjes doen in de soos. Clubpresident Evelyn Geest overhandigde samen met Danielle Doon de cheque aan Wilma en Jack Stern, coördinatoren van Vereniging De Vrijbuiters, en Adrie en Marian. Wilma Stern: "Ongelooflijk, wij kunnen nu onze wensenlijst gaan realiseren! Er zijn dringend nieuwe spullen voor de keuken nodig, te beginnen met een koelkast. Fantastisch!"

Leoniek van der Maarel van Stichting Achter de Regenboog vertelde over het Kinderweekend en liet een indrukwekkend filmpje daarover zien. Zij ontving vervolgens de Houthoff Heroes cheque van € 5.000,-. Advocatenkantoor Houthoff Buruma organiseerde in december 2015 "Houthoff Heroes", een competitie waarbij werknemers een goed doel konden aanmelden. Marianne Knijnenburg heeft toen Stichting Achter de Regenboog aangemeld.
Na een intensieve campagne wist zij een mooie tweede plek te behalen die goed was voor een cheque van € 5.000,-. Een stralende Leoniek van der Maarel: "Wat is dit geweldig! Met deze Houthoff Heroes cheque kunnen we bijna een heel nieuw Kinderweekend organiseren!" Leoniek ontving de cheque uit handen van Marianne Knijnenburg.

Stichting Achter
de Regenboog

Stichting Achter de Regenboog organiseert lotgenotenweekends voor kinderen die hun vader of moeder, broer of zus hebben verloren aan de dood. Tijdens zo'n weekend kunnen kinderen delen wat er is gebeurd en welke emoties zij voelen. Centrale onderdelen zijn de kwaadmuur, de kaarsenceremonie, de herinneringsmuur en een kampvuur.

Stichting Achter de Regenboog ontvangt geen enkele subsidie en is volledig afhankelijk van steun vanuit de samenleving. Met de Houthoff Heroes cheque kan bijna een compleet Kinderweekend worden georganiseerd en kan de wachtlijst worden aangepakt. Al met al dus voor zeer velen een geweldige Houthoff Heroes.

Kids4Kids scholensponsorloop
Hiermee is het nog niet gedaan voor Lionsclub Voorburg Prinses Marianne. Een volgend groot project draait al op volle toeren: de Kids4Kids scholensponsorloop. Deze wordt georganiseerd samen met de Lionsclubs Voorburg en Leidschendam-Veur. Duizenden scholieren lopen zich op vrijdag 27 mei het vuur uit de sloffen voor de Mr. Keepi Foundation in India. Zie ook: www.kids4kidsloop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant