Wethouder Saskia Bruines overhandigde het boek aan de eerste kinderen (foto: Michel Groen).
Wethouder Saskia Bruines overhandigde het boek aan de eerste kinderen (foto: Michel Groen).

Gratis 'Oorlogswinter' voor kinderen groep 7 en 8

Actueel 180 keer gelezen

Voorburg - Alle kinderen van groep 7 en 8 hebben in de klas een boekenvoucher van 'Geef mij maar een boek' gekregen. Met deze voucher konden zij vanaf zaterdag 20 februari bij Kinderboekwinkel In de Wolken in Voorburg het boek 'Oorlogswinter' van Jan Terlouw ophalen.

Boekhandels in het hele land hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat kinderen, ook als ze niet zoveel te besteden hebben, zelf hun eigen boeken in de kast hebben staan. De actie 'Geef Mij Maar Een Boek' is een initiatief van de landelijke boekhandels en start in 2016, het jaar van het boek. Ieder jaar kiest de boekhandel een nieuwe klassieke titel uit die slechts voor 1 euro te koop is. Het eerste boek dat op deze wijze wordt aangeboden, is Oorlogswinter van Jan Terlouw.

De gemeente vindt de actie zo goed dat zij voor alle 1550 leerlingen uit groep 7 en 8 een voucher koopt. Het boek is voor hen dus gratis. Wethouder Saskia Bruines overhandigde het boek op zaterdag 20 februari in de kinderboekenwinkel aan de eerste kinderen. Saskia Bruines: "Ik vind lezen heerlijk en gun ieder kind dat rustmoment op de dag, waarin je je kunt verliezen in een verhaal. Bovendien helpt lezen bij taalontwikkeling. Als gemeente werken we dan ook graag mee aan dit mooie initiatief."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant