Door de rollators in de portiek kun je niet eens normaal bij de brievenbus.
Door de rollators in de portiek kun je niet eens normaal bij de brievenbus.

Rollatorprobleem Voorburg nog niet opgelost

Actueel 102 keer gelezen

Voorburg - Annermarie Koerten: "Het is te gek voor woorden. Overal is geld voor, maar voor ouderen die zelfstandig willen leven kan er geen geld vrijgemaakt worden. De WMO sluit er niet op aan. Het moet een samenwerking zijn van woningcorporatie en gemeente."

Door Naomi Defoer

"Er staan bij mij twee rollators in de portiek. Ik kan niet eens normaal bij mijn brievenbus en stel dat het een keer nodig is, dan kan de brandweer ook niet naar binnen", vertelt mw. Koerten. "Ik ben al bijna een keer naar beneden gedonderd met mijn fiets. Eerst moet ik de rollator weghalen, de deur open doen, met mijn fiets erdoorheen en dan de rollator weer terugzetten en dat elke dag weer. In juni heb ik het probleem aangekaart bij de woningbouw. Daar kreeg ik lik op stuk. Toen heb ik de fracties benaderd. Gemeentebelangen ging erop in en ook het CDA gaf toe dat het een probleem was. Er is toen een bijeenkomst geweest in de Groene Loper, maar er is tot nu toe nog niks aan gedaan."

Van kastje naar de muur
"Ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Iedereen roept dat we voor de ouderen moeten zorgen, maar als je dan een beroep op de politiek doet, staan de ouderen in de kou. Er verdwijnt door verkeerd beleid 19 miljoen in de gemeente. Overal is geld voor. Maar een paar duizend euro is te veel gevraagd? Dat maakt mij kwaad".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant