De kinderen leren snijden, bakken, koken en proeven (foto: SenW).
De kinderen leren snijden, bakken, koken en proeven (foto: SenW).

Topkoks in de dop bij Brede School Bovenveen

Actueel 129 keer gelezen

Voorburg - De vierde periode van Brede School Bovenveen is deze week van start gegaan. Naast onder meer voetbal, capoeira en toneel- en circuslessen worden de kids klaargestoomd voor culinaire hoogstandjes met verse producten. Onder de enthousiaste leiding van Rashida en Canan leren de kinderen snijden, bakken, koken en proeven. De kokkerellocatie bij WOeJ De Groene Loper leent zich hier uitstekend voor.

Iedere maandagmiddag worden de kinderen hartelijk ontvangen door kookjuffen Rashida en Canan. Zij bedenken voor iedere les een uitgebreid gerecht dat ze met de kinderen gaan maken. Tijdens de kooklessen leren de kinderen hoe zij groenten moeten snijden, over kooktijden en verse kruiden en welke combinaties heerlijk zijn. Uiteraard mogen de kinderen ook volop ruiken en proeven.

Door de kooklessen leren ze samenwerken, concentreren, plannen en vooral genieten van eten. De kinderen nemen hun zelfgemaakte gerecht na afloop mee naar huis. Familieleden kunnen zo ook meegenieten van hun kookkunsten. Aan het eind van blok 4 zijn alle ouders welkom om - letterlijk - een kijkje in de keuken van hun kinderen te nemen. In de Brede School werken scholen structureel samen met kinderopvang, sport- en cultuurinstellingen en zorg en welzijn. Na de meivakantie begint een nieuw blok activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant