De bibliotheek nodigt u als inwoner van Leidschendam-Voorburg uit om een column te schrijven.
De bibliotheek nodigt u als inwoner van Leidschendam-Voorburg uit om een column te schrijven.

Columnwedstrijd 'Schatten aan de Vliet'

Actueel 85 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het toeristisch seizoen in Leidschendam-Voorburg wordt feestelijk geopend op zaterdag 16 april. Die dag presenteert het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg de eerste lokale Erfgoeddag.

Onder de titel 'Schatten aan de Vliet' nodigen de erfgoedpartners u uit voor stadswandelingen, rondleidingen, familieworkshops of een tochtje op de Vliet. Bibliotheek aan de Vliet organiseert voorafgaand aan deze dag een columnwedstrijd. De bibliotheek nodigt u als inwoner van Leidschendam-Voorburg uit om een column te schrijven in de stijl van uw favoriete columnist of columniste.

Wilt u schrijven zoals Bert Wagendorp of Peter Buwalda (de Volkskrant), of liever als Ellen Deckwitz of Marcel van Roosmalen (NRC)? Misschien voelt u zich wel meer verwant aan lokale columnist Ronald Lamping (Het Krantje). Kies uw inspiratiebron van heden of verleden en schrijf uw eigen column! De wedstrijd staat in het teken van de Erfgoeddag en draagt daarom hetzelfde thema: 'Schatten aan de Vliet'. Het staat u vrij om dit thema op eigen wijze te interpreteren, zolang het er maar herkenbaar in terugkeert; letterlijk of figuurlijk, humoristisch of nostalgisch.

De column dient tussen de 450 en 500 woorden te zijn. Deze kunt u als Word-bestand mailen naar jdiemel@bibliotheekaandevliet.nl. De deadline is zondag 10 april. "Dat lijkt misschien weinig tijd," vertelt Juanita Diemel, "maar een echte columnist werkt altijd met een krappe deadline!" De bibliotheek kiest een top drie. Deze drie columnisten ontvangen hierover bericht.

Op zaterdag 16 april is iedereen dan van 14.30 tot 15.30 uur welkom bij de feestelijke bekendmaking in de bibliotheek aan de Koningin Julianalaan 257 in Voorburg. De 'top drie' mag de eigen column voordragen en ontvangt een prijs. Daarnaast wordt de winnende column gepubliceerd in Het Krantje en op de site van de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant