De schade aan gemeentelijke eigendommen is aanzienlijk minder, maar bedraagt nog steeds wel 16.000 euro (archieffoto Ap de Heus).
De schade aan gemeentelijke eigendommen is aanzienlijk minder, maar bedraagt nog steeds wel 16.000 euro (archieffoto Ap de Heus).

Schade jaarwisseling laagste in jaren

Actueel 79 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De jaarlijkse gezamenlijke inzet vanuit gemeente, politie, brandweer, Bureau Halt, jongerenwerkers en buurtpreventieteams, om de schade tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te beperken, werpt zijn vruchten af.

Met een bedrag van een kleine 16.000 euro is de schade aan openbare eigendommen tijdens de afgelopen jaarwisseling in jaren niet zo laag geweest. In december zijn afvalbakken tijdelijk weggehaald op plaatsen waar de bakken het meest worden opgeblazen en op scholen zijn vuurwerklessen gegeven door wijkagenten en bureau Halt.

Er werd extra aandacht besteed aan die plaatsen waar het schadebedrag vorig jaar het hoogst was. Een politiemedewerker heeft voor een examenopdracht een plan van aanpak geschreven voor het Graaf Florisplein in Voorburg-Noord en het Willem Kloosplein in Bovenveen.

De aanpak bestond uit weghalen van de afvalbakken, een deur-aan-deuractie van de politie om bewoners actief te benaderen over de jaarwisseling, aandacht voor de jaarwisseling in de twee wijkplatforms, jongerenwerkers in de wijken die bewoners en jongeren aanspreken op hun verantwoordelijkheid en inzet van social media.

De schade is op beide plaatsen aanzienlijk gedaald. In Voorburg-Noord van 5136 naar 725 euro en in Bovenveen van 1332 naar 935 euro. De geslaagde aanpak wordt komende jaarwisseling toegepast op plaatsen waar afgelopen jaarwisseling de schade het hoogst was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant