Klaas Tigelaar (foto: Ron van Workum).
Klaas Tigelaar (foto: Ron van Workum).

Klaas Tigelaar nieuwe burgemeester Leidschendam-Voorburg

Actueel 441 keer gelezen

Voorburg - De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg vergaderde vanavond in een besloten raadsvergadering over de aanbeveling voor het burgemeesterschap van Leidschendam-Voorburg aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De voorgestelde kandidaat is Klaas Tigelaar (48).

De huidige burgemeester, Hans van der Sluijs, gaat in september met pensioen. De gemeenteraad is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe burgemeester.

In de afgelopen periode heeft de vertrouwenscommissie kandidaten die gesolliciteerd hebben op de burgemeesterspost gesproken en geselecteerd. De vertrouwenscommissie heeft, zoals in de Gemeentewet is bepaald, haar bevindingen tijdens een besloten raadsvergadering aan de voltallige raad toegelicht. Tevens heeft de raad in die besloten raadsvergadering de aanbeveling aan de minister vastgesteld.

In de jaren 90 kwam Klaas Tigelaar voor de partijcombinatie RPF/GPV in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Landelijk fuseerde die twee partijen begin 2001 tot de ChristenUnie. Vanaf 2002 was Tigelaar in Alphen aan den Rijn wethouder met in zijn portefeuille jeugd, onderwijs, volksgezondheid en sport.

Op 1 mei 2007 werd hij burgemeester van de gemeente Oud-Beijerland waarbij zijn partijgenoot Michel du Chatinier hem opvolgde als wethouder.

Klaas Tigelaar staat open en is toegankelijk voor alle inwoners. Als zijn voordracht wordt geaccepteerd, wordt hij op 5 september geïnstalleerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant