Afbeelding

SEV walking football in actie in stadion Heracles

Actueel 149 keer gelezen

Leidschendam - Het walking footballteam van SEV heeft onlangs deelgenomen aan het grootste internationale Walking Football toernooi in Europa. In het Polman stadion van Heracles vond de aftrap van dit groots opgezette toernooi plaats. Maar liefst 28 teams mee gingen voetballend de strijd aan.

De teams kwamen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. Vanuit Nederland namen teams van onder meer ADO, Vitesse, NEC, Go Ahead Eagles en Heerenveen mee. Het toernooi bestond uit 7 poules waarin elk 4 teams waren ingedeeld. Het team van SEV was aangevuld met een aantal spelers van de walking footbalclub Sweet Lake Old Stars uit Zoetermeer. Vandaar de naam Sweet Lake SEV. Sweet Lake SEV eindigde op een verdienstelijke 24e plaats. Walking football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van het voetballen krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Middels deze voetbalvorm wordt het makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

Meedoen?
De walking footballers van SEV trainen/spelen hun onderlinge partijtjes op dondermiddag van 16.00 tot 17.00 uur op veld 11 van het Sportpark Kastelenring. Meer informatie via e-mail celandajacques@hotmail.com, of tel. 06-41019433.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant