Afbeelding

Zevenhonderd miljonairs in Leidschendam-Voorburg

Actueel 228 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het aantal miljonairshuishoudens in Leidschendam-Voorburg ligt rond de zevenhonderd. Dat is 1,9% van het aantal huishoudens. Het gaat hier om het vermogen exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld.

Dat meldt het CBS op basis van vermogensonderzoek over de periode 2006-2014. In de provincies Utrecht en Zeeland wonen relatief de meeste miljonairs (1,7 procent), op de voet gevolgd door Noord-Holland met 1,6 procent. De provincies Limburg, Flevoland en Groningen hadden in 2014 in verhouding met rond de 1 procent de minste huishoudens met 1 miljoen euro of meer aan vermogen.

Meeste en minste miljonairshuishoudens
De gemeente Kerkrade kent het laagste percentage miljonairs: 0,3 procent. Deze Limburgse gemeente wordt gevolgd door Landgraaf, Brunssum en Den Helder met 0,4 procent miljonairs. In 2014 waren er 71 gemeenten met minder dan 1 procent miljonairs. In verhouding wonen de meeste miljonairshuishoudens in de gemeenten Laren, Bloemendaal en Blaricum (allen rond de 10 procent), Wassenaar (8,8 procent) en Rozendaal (7,6 procent). In totaal waren er 79 gemeenten met ten minste 2,5 procent miljonairs in 2014.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant