De spelletjes en sporten vonden gewoon plaats op straat in de wijk (foto: Michel Groen).
De spelletjes en sporten vonden gewoon plaats op straat in de wijk (foto: Michel Groen).

Sport en spel op straat in wijk De Zijde

Actueel 718 keer gelezen

Leidschendam - Voor de tweede keer werd er zaterdag 25 juni in de wijk De Zijde door Sarah Zerdoun en Beau van Oort (beiden 12) een toernooi georganiseerd voor kinderen uit de wijk.

Het sporttoernooi vond plaats op de Kwikstaartlaan en Kieivitlaan (bij de speeltuin) en omvatte verschillende sporten en spellen. Het begon om 12.00 uur met een uitleg, waarna de sporten en spelletjes van start gingen. Ook was er zo rond half twee een heerlijke lunch geregeld.

Er deden in totaal 40 kinderen mee die werden verdeeld in 4 teams. Alle kinderen kregen een T-shirt met eigen team en naam erop. Net als bij de eerste editie vorige jaar, hadden de kinderen weer een fantastische middag. Zij hebben niet alleen een middag gesport en gespeeld, ook leerden zij door dit toernooi andere kinderen uit de buurt kennen.

De middag eindigde rond vijf uur met een spannende prijsuitreiking. Het toernooi werd mede gesponsord door een aantal ouders. Ook zijn vooraf statiegeldflessen ingezameld en klusjes gedaan om het toernooi te kunnen financieren. Het plan is om volgend jaar meer toernooien te gaan organiseren waarbij ook geld zal worden ingezameld voor het goede doel. Welk doel dat wordt is nu nog niet bekend, maar sponsoren zijn dan uiteraard welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant