"We staan midden in de samenleving", vertelt bestuurder Marianne Straks van WoonInvest (foto: PR).

WoonInvest midden in de samenleving

Actueel 342 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Woningcorporatie WoonInvest kiest in haar jaarverslag 2015 voor een andere aanpak. "We staan midden in de samenleving", vertelt bestuurder Marianne Straks. "Dat laten we graag zien in dit verslag."

Naast de vaste elementen in het jaarverslag, zoals financiële gegevens en verslagen van de bestuurder en de raad van commissarissen, vertellen stakeholders over hun ervaringen met hun woning, de woonomgeving en natuurlijk WoonInvest. Of juist over het woonbeleid en de plannen in Leidschendam-Voorburg, in een interview met wethouder Floor Kist.

Ook valt meer te lezen over de samenwerking tussen WoonInvest en RIBW Fonteynenburg in Leidschenveen. Daar hebben mensen met een psychische aandoening een plek midden in de wijk gekregen. Hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen komt aan het woord over de rol van woningcorporaties, de toenemende regelgeving en het 'reinigingsritueel' van de parlementaire enquête.

Het is een jaarverslag dat verder gaat dan de balans en de winst- en verliesrekening. Een verslag voor en door stakeholders, dat een beeld schetst van WoonInvest als corporatie die midden in de samenleving staat en die de klant centraal stelt. Als een corporatie die zich de komende jaren blijft richten op haar kerntaak: het bieden van betaalbare woningen in een prettige woonomgeving aan mensen met een smalle beurs.

Het interactieve jaarverslag 2015 is te lezen op www.wooninvest.nl/jaarverslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant