(archieffoto Ap de Heus).
(archieffoto Ap de Heus).

Veroordeeld voor vernielingen in abri

Actueel 114 keer gelezen

Voorburg - Een man is door de rechter in Den Haag veroordeeld voor de vernieling van een abri in Voorburg vorige maand. Hij krijgt een boete van €150,- (of drie dagen gevangenisstraf) en moet de schade vergoeden van in totaal ca. €275,-

De reden voor de vernieling van het bushokje lag volgens de man in frustraties op zijn werk, in combinatie met financiële problemen die hem boven het hoofd dreigden te groeien. Ten tijde van zijn wangedrag had hij bovendien flink wat biertjes gedronken, waardoor hij - volgens eigen zeggen - soms stomme dingen doet. De man betuigde tijdens de rechtszitting spijt en gaf aan stevig te balen van zijn gedrag.

De man werd aangehouden na een melding van een buurtbewoner dat iemand stond te plassen in de abri en daarna vernielingen pleegde, om vervolgens weer een slok te nemen. Bijzonder vreemd was dat de man helemaal niet op een bus stond te wachten en daar dus eigenlijk niets te zoeken had. Zijn vrouw vond hem een sukkel voor wat hij gedaan heeft en zijn baas vroeg zich af waar hij nu eigenlijk mee bezig was.

De verdachte beweert echter zijn leven gebeterd te hebben, zeker sinds de geboorte van zijn dochtertje. Hij noemde het een incident dat niet meer zal gebeuren. Vanwege de spijtbetuigingen was de officier van justitie wat milder dan normaal in dit soort zaken en kwam met de 150 euro boete en vergoeding van de schade aan de abri. De verdachte gaf aan die rekening van zo'n €275,- graag te willen betalen.

Gewezen op de mogelijkheid om in beroep te gaan antwoordde de man daar van af te zien en tekende daarbij aan dat hij niet van plan was om nog een keer in de rechtbank terug te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant