Sylvie Schouten uit Voorburg gaf vandaag samen met o.a. Lucille Werner het startschot van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Spieren voor Spieren.
Sylvie Schouten uit Voorburg gaf vandaag samen met o.a. Lucille Werner het startschot van de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Spieren voor Spieren.

Sylvie in actie voor spierziekten bij kinderen

Actueel 478 keer gelezen

Voorburg - Het was een bijzondere dag voor de 4-jarige Sylvie Schouten uit Voorburg. Sylvie heeft de spierziekte SMA type 2 en is één van de gezichten van de nationale actie van de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren. Tijdens deze actie wordt geld ingezameld voor de uitbreiding van onderzoek en behandeling naar spierziekten bij kinderen.

Vandaag gaf Bram samen met andere kinderen met een spierziekte en Bekende Nederlanders - waaronder Dennis van der Geest, Gerard Joling, Irene Moors, Wolter Kroes, beachvolleyballer Reinder Nummerdor en volleybalster Manon Nummerdor-Flier - het startschot van de actie. Samen maakten zij een levensgrote medaille die 'Samen Sterk' symboliseert. Sylvie: "Ik heb SMA type 2 en daarom werken mijn spieren niet goed. Dat vind ik niet leuk, want ik wil wat mijn vrienden kunnen, ook graag kunnen. Daarom hoop ik dat er een medicijntje komt voor mijn spierziekte."

Nationale actie
In Nederland hebben ruim 20.000 kinderen een spierziekte. Door deze spierziekten vallen steeds meer spierfuncties uit en daardoor worden veel kinderen met een spierziekte niet oud. Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon gaat de helft van de lotprijs van de deelnemers direct naar Spieren voor Spieren. Dit geld is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Kinderen uit heel Nederland met een (mogelijke) spierziekte kunnen hier terecht. Dankzij de uitbreiding van het centrum krijgen nog meer kinderen met een spierziekte binnen één dag een diagnose en behandelplan. De levensgrote medaille die vandaag door de kinderen en Bekende Nederlanders is gemaakt, komt te hangen in het vernieuwde Spieren voor Spieren Kindercentrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant