Afbeelding

Rattenplaag in Van Watervlietstraat

Actueel 379 keer gelezen

Voorburg - In de Van Watervlietstraat in Voorburg heerst een rattenplaag, melden bewoners van de straat. De bestrijding van de ratten in en rond hun huizen dienen zij zelf te betalen. En dat terwijl de ratten in feite door de gemeente naar hun woningen zijn verjaagd, menen de bewoners.

De gemeente heeft onlangs de riolering aan de Broekslootkade en de Rozenboomlaan vervangen. "Door de vervanging van de riolering zijn de ratten verjaagd", meldt Nel ten Camp. "De gemeente weet dat ook wel en had wat vallen neergezet op enkele plaatsen in de buurt. Maar veel ratten zwommen gewoon een eindje verder de Broeksloot af naar het slootje bij de van Watervlietstraat. Daar nestelden ze zich in onze kruipruimtes. Het duurde een tijdje voordat de bewoners erachter kwamen: uitwerpselen in de kruipruimte, spulletjes waar aan geknaagd was, gaten en gangen in de tuin, verzakkingen steeds op dezelfde plaats in de straat...en tenslotte ratten in de keuken. De bewoners alarmeerden elkaar en natuurlijk ook de gemeente."

Verzakkingen
"De verzakkingen in de straat zijn elke keer opnieuw gerepareerd, maar de oorzaak daarvan werd niet onderzocht", vervolgt Ten Camp. "Pas na aandringen van bewoners heeft de gemeente een rattenvanger poolshoogte laten nemen. Die zag meteen dat ratten de oorzaak waren van de verzakkingen." De bewoners moeten de rattenvanger zelf betalen omdat de gemeente alleen verantwoordelijk zegt te zijn voor de openbare en publieke ruimte. "En dat terwijl ze toch waarachtig niets kunnen doen aan de komst van deze 'gemeenteratten'. Maar als bewoners niets doen, gaan de ratten verder en zitten ze straks zeker ook in publieke ruimtes! Moeten we dan wachten totdat de ratten over de straat rennen? Of de scholen intrekken?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant