Bij de opening van het festival dirigeert wethouder Frank Rozenberg het Dagorkest (foto's: Michel Groen).
Bij de opening van het festival dirigeert wethouder Frank Rozenberg het Dagorkest (foto's: Michel Groen).

Zonnige start cultureel seizoen

Actueel 172 keer gelezen

Voorburg - Wat een heerlijke opening van het culturele seizoen afgelopen zaterdag in winkelcentrum Julianabaan. Swingende muziek, sportieve presentaties en enthousiaste verenigingsmensen zorgden voor een mooie aftrap van 2016/2017. Organisator Ab Smit kan terugkijken op een perfect verlopen Cultureel Zomerfestival 2016.

Op vier podia verspreid over het winkelcentrum vonden de Voorburgse en Leidschendamse muzikale acts plaats. Om 10.00 uur ging het festival van start met een optreden van Straight Life Big Band op het pleinpodium. Op het podium bij het Wapen van Voorburg, waar artiesten zoals Jason & Shirley, Hans de Bruin en de Pinchittos Callente optraden werd tot ruim na sluitingstijd van het festival de polonaise gelopen. Maar ook bij Noonies kreeg Kees Toets het enthousiaste publiek in polonaise.

Op het pleinpodium vond afwisselend muziek en modeshow plaats. "Dat was voor het eerst dit jaar en zeker een goede formule", vertelt organisator Ab Smit. "Hierdoor kreeg je een aaneengesloten programma zonder pauzes. Erg leuk voor het publiek." Onder andere de popkoren Focus en Rebound verzorgden hier swingende acts. "Na de laatste modeshow hebben de popkoren gezamenlijk opgetreden. Het publiek kreeg de songteksten uitgereikt van het blokje Nederlandstalig. Het was prachtig hoe enthousiast heel Voorburg meezong met onder andere Bloed Zweet en Tranen."

Op de informatiemarkt, die dit jaar ruim 50 kramen telde, presenteerden zich weer tal van Voorburgse en Leidschendamse verenigingen. Zo was daar Vanessa Beltgens die volwassenen en kinderen uitnodigde mee te schilderen op doeken waarop verschillende emoties tot leven kwamen. Ook was het Vrijwilligerspunt aanwezig die met hun stille disco de vrijwilligers een hart onder de riem wilde steken. "Vrijwilligers zijn de stille krachten van de vereniging", legt Laura Visser van het Vrijwilligerspunt uit.
De opening van het festival werd verzorgd door wethouder Frank Rozenberg. Voor hem had Ab een leuke verrassing in petto. "Het is natuurlijk leuk dat hij een praatje houdt maar nog leuker is het als hij wat moet doen. Als openingsact was hij de dirigent van het Dagorkest in navolging van de wedstrijd Maestro. Hij vond het heel leuk om te doen en het ging prima. Maar de orkestleden hadden wel de opdracht gewoon hun partij te spelen en alleen het tempo over te nemen die de wethouder aangaf", vertelt Ab lachend.

Dit jaar was er direct naast de McDonalds een podium neergezet, waar onder de noemer De Talentenloods tal van Voorburgse en Leidschendamse jonge musici hun talenten toonden. Daarnaast vonden er spectaculaire springdemonstraties plaats van gymnastiekverenigingen. Ab ziet hier nog wel een verbeterpunt voor het volgende Zomerfestival. "De programma's liepen een beetje door elkaar heen. Zo vonden er springdemonstraties plaats waarbij muziek gedraaid werd terwijl er een bandje aan het spelen was. Dat moeten we nog een beetje finetunen."

Foto's: Michel Groen, Inge Koot en Ap de Heus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant