Afbeelding

Uitbreiden tuin met gemeentelijke grond straks mogelijk

Actueel 144 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Inwoners van Leidschendam-Voorburg krijgen de unieke kans om hun tuin uit te breiden met gemeentelijke grond voor een lagere prijs. Van 175 euro voor 125 euro per m2.

In de gemeente zijn er veel mensen die hun tuin een paar meter hebben uitgebreid op gemeentelijke grond. De gemeente maakt het nu mogelijk om deze grond formeel te kopen indien de situatie dit toelaat, zodat de bewoners definitief eigenaar worden van de grond. Zo zijn eventuele investeringen in uitbreiding van hun tuin blijvend. Dit is fijn voor het woonplezier, maar ook voor de waarde van de woning.

Inventarisatie
De gemeente is gestart met het inventariseren van plekken waar mensen al een paar meter gemeentegrond aan hun tuin hebben toegevoegd. Deze mensen krijgen in het najaar een brief waarin uitgelegd wordt of en hoe zij de gemeentelijke grond kunnen kopen. Mensen die de grond niet willen kopen, moeten deze teruggeven aan de gemeente, zodat er een eerlijke situatie ontstaat ten opzichte van de mensen die wel betalen voor de grond. Gaat het om een huurhuis? Dan kan de grond van de gemeente gehuurd worden. Ook deze bewoners worden daarover geïnformeerd. De gemeente start in de wijk Essesteijn, daarna zijn stapsgewijs alle andere wijken in Leidschendam-Voorburg aan de beurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant