Bijna dagelijks beeld op de Damlaan die vaststaat door het vele verkeer (foto: VVD LDVB).
Bijna dagelijks beeld op de Damlaan die vaststaat door het vele verkeer (foto: VVD LDVB).

VVD vindt extra vlietbrug onvermijdelijk

Actueel 202 keer gelezen

Leidschendam - Maandagavond was er een inloopavond over de resultaten van het vervolgonderzoek Vlietbruggen. Een extra brug blijkt volgens de VVD de enige optie die aan de gestelde doelen voldoet. "Knappe jongen die nu nog ontkent dat de extra brug nodig is", zegt Bart Eleveld, gemeenteraadslid van de VVD en woordvoerder op dit dossier.

De Rijksoverheid trekt extra geld uit voor de bereikbaarheid. Voor onze regio gaat het om 200 miljoen euro. Regionaal wordt er al jaren fors geïnvesteerd in de bereikbaarheid. Voorbeelden hiervan zijn de verlengde A4 naar Rotterdam, de aanleg van de Rotterdamsebaan en de Rijnlandroute en het plan om de A4 ter hoogte van Leidschendam te verbreden.

"Regionaal wordt er dus volop geïnvesteerd. Lokaal lijkt het besef van het belang van een goede bereikbaarheid nog niet geland bij dit college. Hier wordt serieus de optie onderzocht om alle lokale bruggen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Zo maak je een openluchtmuseum van de gemeente!"

Eleveld vervolgt: "De komende jaren wordt er rond de Vliet nog veel gebouwd. Het Damcentrum is nog lang niet af, in de Klein Plaspoelpolder komen honderden nieuwe woningen, Den Haag heeft plannen om in de Vlietzone woningen te bouwen en als klap op de vuurpijl gaat in 2019 het nieuwe Leidsenhage open. Allemaal mensen die zich willen verplaatsen door onze gemeente en over de Vliet. Het afsluiten van alle bruggen klinkt dan niet echt als een plan met visie."

Volgens de VVD zijn alle ondernemersgroepen, een meerderheid van de inwoners, de Fietsersbond en de basisscholen allemaal voor de extra brug. Eleveld besluit: "Hier kun je als politiek je ogen en oren niet voor sluiten. Je kunt als politieke partij niet meer serieus zeggen dat je naar de inwoners luistert als je nu niet besluit voor die extra brug. De VVD is altijd duidelijk geweest; we willen een oplossing die daadwerkelijk wat oplost en die gedragen wordt door de inwoners. Voor ons is het duidelijk dat die brug er absoluut moet komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant