Doorsnede van het plangebied (illustratie: Waaijer Projectrealisatie).
Doorsnede van het plangebied (illustratie: Waaijer Projectrealisatie).

Omwonenden willen meer onderzoek gebouwenschuif

Actueel 155 keer gelezen

Voorburg - Het plan van de gemeente om het Huygenskwartier een extra impuls te geven door de gemeentelijke panden een andere invulling te geven maakt het een en ander los bij de omwonenden.

Veel appartementbezitters van de Raadhuishof en de Oude Haven vragen zich af of er is onderzocht of de directe omgeving op zo'n 'gebouwenschuif' is berekend en of het wel uitvoerbaar is. Zij denken aan dringende vragen als: Welke verkeersbelasting kan de omgeving aan (daarbij rekening houdend met de nieuwbouw Rustoord)?; Is er evenwicht tussen parkeerbehoefte en parkeeraanbod?; Hoe staat het met de regenwaterafvoer en de nu al te geringe capaciteit van de riolering, mede in relatie tot de te realiseren parkeergarages en woningen?; welke vernieuwingen zijn in ruimtelijk opzicht passend bij het kleinschalige, monumentale karakter van het Huygenskwartier?

Pas als er antwoord op deze vragen is, heb je een realistisch beeld van de mogelijkheden voor een nieuwe invulling van het gebied, vinden de bewoners. Zij dringen daarom bij de gemeente aan niet overhaast te besluiten en eerst een haalbaarheidsonderzoek te doen.

Ook plaatsen zij een vraagteken bij de financiële onderbouwing; die is niet openbaar maar de omwonenden vermoeden dat een aantal kosten voor de openbare ruimte en bijvoorbeeld de riolering niet is meegenomen. Het onderzoek zou wat hen betreft daarom ook moeten gaan over de financiële haalbaarheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant