Het Kulturhus komt op de locatie waar nu de basisschool staat (foto: Panta Rhei).
Het Kulturhus komt op de locatie waar nu de basisschool staat (foto: Panta Rhei).

Team Kulturhus mag Kulturhus Stompwijk bouwen

Actueel 215 keer gelezen

Stompwijk - De bouw van het Kulturhus in Stompwijk is weer een stap dichterbij gekomen met de selectie van het Team Kulturhus voor de voorlopige gunning van een bouwcontract.

Het Team Kulturhus is een consortium van meerdere partijen, dat de komende periode haar plannen voor het Kulturhus verder gaat uitwerken. Na deze uitwerkingsfase worden de plannen en het ontwerp nader bekeken door de gemeente en wordt een besluit genomen over de definitieve gunning. Op een niet-openbare Europese aanbesteding kwamen geen aanmeldingen binnen. Hierop besloot de gemeente zelf in onderhandeling te gaan met een aantal geïnteresseerde partijen.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op het Team Kulturhus. Hun plannen sluiten het beste aan bij de projectdoelen en is de beste op het gebied van duurzaamheid. De gemeente hoopt nog voor het einde van het jaar het contract definitief te kunnen gunnen. Het Kulturhus, dat komt op de locatie waar nu de basisschool staat, kan dan in de eerste helft van 2018 opgeleverd worden.

Het Kulturhus voorziet in een centrum voor de gemeenschap van Stompwijk met een basisschool, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, consultatiebureau, jeugdsoos, servicepunt van de bibliotheek en multifunctionele ruimtes zoals een grote zaal, een foyer met keuken, een speellokaal en een atelier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant