Het gezelschap in Diergaarde Blijdorp met de meiden van ADO Den Haag (foto: Hans Willink).
Het gezelschap in Diergaarde Blijdorp met de meiden van ADO Den Haag (foto: Hans Willink).

Bewoners De Mantel naar Blijdorp met ADO Vrouwen

Actueel 148 keer gelezen

Voorburg - Twaalf bewoners van Woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg werden maandag 24 oktober in het zonnetje gezet en meegenomen naar Diergaarde Blijdorp.

Dit was een initiatief van Yvette van der Veen, speelster van ADO Den Haag Vrouwen, die stage loopt bij Florence. Zij had nog drie speelsters uit haar team opgetrommeld als begeleiders en wilde de ouderen op deze manier een leuke dag bezorgen. De Leidschendamse Yvette kon het niet aanzien dat er maar vijf bewoners mee mochten met een uitje.

"Er worden wel uitjes georganiseerd, maar er is géén budget voor en een tekort aan begeleiding. Toen ik 's avonds thuis kwam sprak ik mijn verbaasdheid hierover uit aan mijn ouders en die zeiden direct: 'Regel wat leuks en wij zorgen voor een financiële bijdrage.' Dat liet ik me geen twee keer zeggen", aldus de rechtsback van ADO Den Haag Vrouwen. Ze koos voor Diergaarde Blijdorp als bestemming.

Loodgietersbedrijf A. Van der Veen en Van der Veen Tuin en Landschap verzorgden de entreebewijzen, ADO Den Haag Vrouwenvoetbal en stichting Powervrouwen.nl financierden de rolstoelbus en stelden begeleiders beschikbaar en Florence zette verpleegkundigen in. Het Horecabureau verzorgde de lunchpakketten, Banketbakkerij Wesseling leverde iets lekkers voor bij de koffie en fotograaf Hans Willink legde de dag vast. Het ontbrak de bewoners die dag aan niets.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant