Afbeelding

Bouw Kulturhus een stap dichterbij

Actueel 103 keer gelezen

Stompwijk - De bouw van het Kulturhus in Stompwijk is weer een stap dichterbij gekomen met de selectie van het Team Kulturhus voor de voorlopige gunning van een bouwcontract.

Het Team Kulturhus is een consortium van meerdere partijen, dat de komende periode haar plannen voor het Kulturhus verder gaat uitwerken. Na deze uitwerkingsfase worden de plannen en het ontwerp nader bekeken door de gemeente en wordt een besluit genomen over de definitieve gunning.

In een eerder stadium was de gemeente van plan om via een niet-openbare Europese aanbesteding te komen tot gunning van een bouwcontract voor het Kulturhus. Op deze aanbesteding kwamen echter geen aanmeldingen binnen. Hierop besloot de gemeente in juni 2016 zelf in onderhandeling te gaan met een aantal geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het Team Kulturhus. Hun plannen sluiten het beste aan bij de projectdoelen, zoals op het gebied van financiële haalbaarheid en flexibiliteit in het gebruik op de lange termijn. Ook op het gebied van duurzaamheid kwamen hun plannen het beste uit de bus. Nadat in de komende periode de plannen verder worden uitgewerkt, hoopt de gemeente nog voor het einde van het jaar een besluit te nemen over de definitieve gunning van het contract. Naar verwachting zal het Kulturhus in de eerste helft van 2018 worden opgeleverd.

Kulturhus
Het Kulturhus voorziet in een centrum voor de dorpsgemeenschap van Stompwijk met een basisschool, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een consultatiebureau, een jeugdsoos, een servicepunt van de bibliotheek en multifunctionele ruimtes zoals een grote zaal, een foyer met keuken, een speellokaal en een atelier. Het Kulturhus komt op de locatie waar nu de basisschool staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant