De kinderen zijn enthousiast over hun dagelijkse rondje rond de school (foto: SenW).
De kinderen zijn enthousiast over hun dagelijkse rondje rond de school (foto: SenW).

Kinderen starten schooldag met The Daily Mile

Actueel 502 keer gelezen

Leidschendam - Kinderen uit groep 6 van De Springplank beginnen hun schooldag op sportieve wijze. Iedere ochtend lopen de leerlingen voor schooltijd een mile (1609 meter) rond het schoolgebouw.

Na het lopen van The Daily Mile kunnen kinderen zich beter concentreren in de klas en gaat leren makkelijker. Sport en Welzijn (SenW) is aanjager van dit nieuwe beweeginitiatief voor leerlingen op de basisschool. Een dagelijkse dosis beweging heeft een positief effect op het leer- en concentratievermogen van kinderen. The Daily Mile is een vanuit Schotland overgewaaid initiatief. In Leidschendam-Voorburg is Sport en Welzijn (SenW) de uitvoerder.

Het nieuwe beweegproject wordt bij De Springplank ondersteund door buurtcoach Henk van Dorp (SenW). Hij is opgetogen over deze laagdrempelige manier van bewegingsstimulering: "De eerste keer dat we met de klas gingen lopen, was het aardig koud. De kinderen stonden nog een beetje te bibberen. Na het aftellen ging iedereen enthousiast van start. Maar uiteindelijk loopt ieder kind in zijn eigen tempo."

De buurtcoach loopt zelf ook mee. "Toen de eerste loop er op zat, riepen de kinderen in koor: 'Mogen we morgen weer?' Na afloop drinken ze een flesje water en eten ze fruit. Ik vind het leuk om te zien dat de kinderen elkaar tijdens de loop stimuleren en steunen."

Op den duur kan de groepsleerkracht zelf een tijdstip kiezen voor het dagelijkse rondje van de klas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant