De cheques voor de goede doelen werden overhandigd (foto: PR Lions).
De cheques voor de goede doelen werden overhandigd (foto: PR Lions).

Borrel adverteerders Goede Doelen Krant

Actueel 560 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Samen met Het Krantje organiseerde Lionsclub Voorburg Prinses Marianne op 16 november een gezellige borrel voor de ondernemers die een advertentie hadden geplaatst in de Goede Doelen Krant van 26 oktober.

In Central Park by Ron Blaauw werden de adverteerders welkom geheten door clubpresident Marjan Adams-Geluk en Marianne Knijnenburg, clubcoördinator van de Goede Doelen Krant. Onder het genot van heerlijke hapjes en een glas werd volop genetwerkt en enthousiast gesproken over het project De Goede Doelen Krant.

Hoogtepunt van de avond was de overhandiging van de cheques aan Sophia Revalidatie en De Culibus. Namens Sophia Revidatie vertelde Liaan Jansen bevlogen en op pakkende wijze over het werk van Sophia Revalidatie. Het ingediende project betrof een nieuwe zwembadrolstoel. De oude was eigenlijk niet meer bruikbaar. Maar door alle bezuinigingen was er geen budget voor een nieuwe.

Sophia Revalidatie was dan ook buitengewoon blij toen het project gehonoreerd werd. Voor de nieuwe zwembadrolstoel werd offerte aangevraagd bij Harting Bank, leverancier van medische hulpmiddelen. Harting Bank stuurde een offerte voor een zwembadrolstoel, met veel meer mogelijkheden. Wel hing er een fors hoger prijskaartje aan. Liaan heeft toen contact opgenomen met Harting Bank en die besloot de rolstoel toch te leveren en een factuur van € 750,- te sturen. De vreugde bij Sophia Revalidatie was enorm. De patiëntjes worden nu in de nieuwe zwembadrolstoel getild en de zwembadvloer opgereden, de bodem van het zwembad daalt en de therapeuten kunnen de kinderen uit de rolstoel begeleiden en de oefeningen beginnen. Liaan nam dan ook stralend de cheque in ontvangst.

De cheque voor De Culibus kon Marko Karelse, zeer tot zijn spijt geveld door griep, helaas niet in ontvangst nemen. Namens hem vertelde Marianne Knijnenburg enthousiast over De Culibus, een keuken op wielen. Stichting De Culibus wil actief iets doen tegen overgewicht en obesitas. Zo'n 7% van alle kinderen lijdt aan overgewicht en 30% raakt het teveel aan kilo's nooit meer kwijt. Topkok Marko Karelse van Restaurant Villa La Ruche in Voorburg kan dankzij deze cheque nog dit kalenderjaar met De Culibus uitrijden naar basisschool De Driemaster in Voorburg. De leerlingen gaan, met keukenschort voor en koksmuts op, in groepen aan de slag in de Culibus. Leren op leuke en leerzame wijze dat gezond eten heel lekker kan zijn. Zij leren bijvoorbeeld hoe ze een wrap of een smoothy kunnen maken.

Namens de Lionsclub bedankte Marjan Adams Karlo Wessels en Het Krantje. Karlo heeft met zijn team, samen met Marianne Knijnenburg namens de Lionsclub een geweldige editie van de Goede Doelen Krant vorm weten te geven. De opbrengst van de Goede Doelen Krant zal liggen rond de € 9.000,-.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant