De 104-jarige mevrouw W. Mooi-Verkijk uit Leidschendam (foto: Winny Mooi).
De 104-jarige mevrouw W. Mooi-Verkijk uit Leidschendam (foto: Winny Mooi).

Echt de oudste inwoonster

Actueel 2.183 keer gelezen

Leidschendam - Onlangs meldde Het Krantje dat de oudste inwoonster van Voorburg, mevrouw Van Ham-Schoemaker, 103 was geworden. Dat mag dan wel waar zijn, het is niet de oudste inwoonster van de gehele gemeente Leidschendam-Voorburg. Dat is namelijk de 104-jarige mevrouw W. Mooi-Verkijk uit Leidschendam.

Mevrouw W. Mooi-Verkijk is geboren in Den Haag op 8 November 1912, en is volgens de gemeente de oudste inwoonster van Leidschendam-Voorburg, vertelt haar dochter Winny.

Mevrouw Mooi woont al 9 jaar in WZH Schoorwijck aan de Zaagmolenstraat in Leidschendam en met veel plezier. Ondanks haar hoge leeftijd gaat zij nog elke maandagmorgen zingen, op dinsdag naar de bingo en op vrijdag naar bloemschikken. "Ze is vrolijk, lacht graag en ook met haar verzorgsters heeft ze veel plezier", aldus haar 79-jarige dochter, die dagelijks langsgaat. Mevrouw Mooi heeft ook nog een zoon van 82 jaar en een schoondochter die regelmatig op bezoek komen.

Haar dochter brengt elke dag een zoute haring voor haar mee, die ze na haar 3 beschuitjes met smaak op eet. Dit is haar ontbijt en ze geniet er van.

"Het is een tijdje iets minder met haar gegaan en toen wilde ze niet meer zoveel eten", laat haar dochter weten. "Toen heeft de dokter gezegd dat ze iets moest gaan eten wat ze heel lekker vindt. Toen is ze begonnen met dagelijks een zoute haring eten en dat is ze blijven doen. En ze is weer helemaal opgeknapt".

De 104-jarige rijdt met haar rolstoel zelfstandig door het gebouw en gaat op haar eigen houtje naar de kapper (in het gebouw).

"Als ze zo mag blijven en gezond; wie weet wordt ze nog wel 105. Wij hopen het van harte", aldus dochter Winny.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant