Peer van der Woude uit Leidschenveen (uiterst links) is op woensdag 7 december uitgeroepen tot Haagse Held in de categorie Buurt & Omgeving (foto: PR).
Peer van der Woude uit Leidschenveen (uiterst links) is op woensdag 7 december uitgeroepen tot Haagse Held in de categorie Buurt & Omgeving (foto: PR).

Peer van der Woude Haagse Held 2016

Actueel 246 keer gelezen

Leidschenveen - Peer van der Woude uit Leidschenveen is op woensdag 7 december uitgeroepen tot Haagse Held in de categorie Buurt & Omgeving. Met als prijs: een bijzonder beeldje, ontworpen door Zinderin Kunst, een weekendje weg in een ibis hotel naar keuze in de Benelux en natuurlijk de eeuwige roem.

De Haagse Heldenverkiezing vestigt de aandacht op vrijwilligers als de onzichtbare helden van onze samenleving. Het is belangrijk dat deze helden de erkenning krijgen die ze verdienen. Gemeente Den Haag, PEP Den Haag en ibis hotel Den Haag City Centre organiseerden daarom voor de tweede keer de 'Haagse Helden verkiezing'. Vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger opgeven voor de verkiezing

Uit ruim 150 inzendingen werden door een jury 15 vrijwilligers genomineerd. Er werd felle campagne gevoerd. Ruim 3000 Hagenaars brachten hun stem uit op hun favoriete vrijwilliger. Op woensdag 7 december, tijdens een feestelijk en exclusief Award Gala, werden de vijf Haagse Helden van het jaar 2016 bekend, elk in een eigen categorie.

In de categorie Buurt & Omgeving won Peer van der Woude. 'Met zijn tomeloze enthousiasme krijgt Peer heel Leidschenveen en Ypenburg aan het schilderen. Laat hij talent tot bloei komen tijdens wijkfestivals Expo-Quiltura en de Seniorendag. En zorgt hij ervoor dat het wijkcentrum Leidschenveen er fleurig bij zit', aldus het juryrapport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant