Afbeelding

Bomen gekapt voor Rijnlandroute

Actueel 345 keer gelezen

Regio - Gisteren is de Gasunie begonnen aan de oostzijde van Vlietland langs de A4 met het kappen van met het kappen van grote en kleinere bomen, houtopstanden en struikgewas. De bomen worden gekapt om de Gasunieleiding te verleggen vanwege de nieuw aan te leggen weg N434 tussen de A44 en de A4 (de Rijnlandroute).

Binnen drie jaar komen rond dezelfde plek weer bomen terug. Ook de provincie gaat bomen kappen voor deze nieuwe weg, onder meer op grondgebied van gemeente Leidschendam-Voorburg. De aannemer bepaalt wanneer dit gaat gebeuren. De start van deze werkzaamheden is afhankelijk van de planning van de verbreding van de A4 en de aansluiting op de N434 (tunneltracé). Zeker is dat die werkzaamheden niet voor het broedseizoen van 2017 zullen plaatsvinden.

Grondgebied Leidschendam-Voorburg
De bomen die gekapt worden op het grondgebied van de gemeente vallen onder de Boswet. Hierbij volstaat een melding bij het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast is een compensatieplan opgesteld voor het herplanten van bomen dicht bij de oorspronkelijke locatie. De Gemeente Leidschendam-Voorburg heeft hierin geen rol als bevoegd gezag. Gemeente Leidschendam-Voorburg is wel teleurgesteld dat de Gasunie gemeente en belanghebbende pas deze week over de daadwerkelijke start van het kappen heeft geïnformeerd.

Rijnlandroute
De Rijnlandroute is een nieuwe weg van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio, vooral rond Leiden en Katwijk. Voor de aanleg van de nieuwe weg is een provinciaal inpassingsplan vastgesteld en zijn twee Tracébesluiten genomen. Deze zijn met uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in 2016 onherroepelijk geworden. De aanleg start in 2017.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant