(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).

Santarun Voorburg groot spektakel

Actueel 416 keer gelezen

Voorburg - De eerste Rotary Santarun Voorburg was zaterdag 17 december een groot spektakel. Honderden kinderen en volwassenen renden als kerstmannen door het Huygenskwartier en maakten er een prachtig festijn van voor het goede doel.

Bijna 400 deelnemers hadden zich voor de start verzameld in de Herenstraat. Na een warming-up slingerde burgemeester Tigelaar aan de startbel. Daarna was het een prachtig gezicht om de honderden rode pakken te zien lopen voor een rondje van 3 km. Bijna 400 deelnemers hadden zich voor de start verzameld in de Herenstraat. Na een warming-up voor de lopers slingerde burgemeester Tigelaar om 16.00 uur aan de startbel. Daarna was het een prachtig gezicht om de honderden rode pakken door het oude centrum en park Vreugd & Rust te zien lopen voor een rondje van 3 km. De finish van de funloop was in de Kerkstraat bij restaurant Bernard, waar wethouder Rozenberg samen met leden van Rotary Voorburg de medailles uitreikten voordat het slotfeestje met muziek van Captain Midnight losbarstte.

De Rotary Santarun Voorburg is een funloop voor het goede doel. Daarom overhandigde Rotaryvoorzitter Heleen Harms na afloop een cheque van 10.000 euro aan directeur Mariella Ditmar van openbare basisschool de Parachute. De school gebruikt de opbrengst van deze eerste Santarun Voorburg voor een bijzonder klimrek op het nieuwe blauwgroene schoolplein.

"Dit smaakt duidelijk naar meer", zeggen organisatoren Rob Lelieveld en Jelle Romijn nagenietend. "Samen met andere leden van onze Rotary hebben we de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit evenement te organiseren. En dat het dan zo fantastisch uitpakt en we zoveel positieve reacties ontvangen, tja, daar doe je het voor. Graag volgend jaar weer! Laten we er een traditie van maken."

De Santarun Voorburg werd georganiseerd door Rotary Voorburg. Deze serviceorganisatie viert dit jaar haar 70-jarig bestaan.
 

Overhandiging van de cheque van 1.000 euro aan basisschool De Parachute (foto: PR Rotary Voorburg/ Gillian van Twist).
(foto: Ap de Heus).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant