Het ADO Den Haag shirt van Tom Beugelsdijk wordt voor €600,- verkocht tijdens de veiling (foto: PR SEV/Rik Driessen).
Het ADO Den Haag shirt van Tom Beugelsdijk wordt voor €600,- verkocht tijdens de veiling (foto: PR SEV/Rik Driessen).

'Marvin tegen MS'-sportweekend grandioos succes

Actueel 1.304 keer gelezen

Leidschendam - SEV en RKAVV mogen dan geen fusiebesprekingen met elkaar zijn aangegaan, maar de strijd tegen MS voeren ze samen. Dat bleek in het 'Marvin tegen MS' Sportweekend wel.

Marvin Pieneman (26) lijdt aan MS. De oud-speler van Tonegido, SEV, RKAVV en weer SEV heeft een kostbare specialistische behandeling in Mexico nodig om kans te maken de strijd tegen die ziekte te winnen. Vrienden van Marvin richtten daartoe de Stichting Marvin tegen MS (www.marvintegenms.nl) op om die behandeling en nabehandeling in Engeland financieel mogelijk te maken, want niet alle kosten worden door de ziektekostenverzekeraar vergoed.

Zaterdag organiseerde SEV een Benefiet 7 tegen 7 Toernooi op het hoofdveld en 's avonds een veiling. De veiling van onder anderen 4 Transavia vliegtickets naar Europese hoofdsteden (naar keuze!) en gesigneerde profvoetbalclubshirts stond onder leiding van veilingmeester CEO van Transavia Mattijs ten Brink, niet toevallig de baas van Marvin's broer en steward Erwin (óók oud-1e elftal voetballer van SEV!), die zich niet als enige het lot van Marvin aantrekt.

Het 7:7 voetbaltoernooi met 32 teams (waaronder veel van RKAVV!), de veiling, een spontane loterij, de baromzet, persaandacht (o.a. Hart van Nederland van SBS6) en de aparte verkoop van vis, saté, glühwein, shirts en sweaters en ruim 500 supporters van Marvin brachten veel geld bij elkaar. De organisatoren Erwin de Ruijter, Arjan Brugmans, Tim Orta, Jerry Speelberg, Walter Nolet en Maurice Donath overhandigden een cheque van ruim €25.000,- aan de zichtbaar geëmotioneerde Marvin aan.

Een dag later bij RKAVV was de 'Move on Sunday''. Er kon worden deelgenomen aan fietsen (40 of 80 km), hardlopen (4, 8, of 12 km & Kids Run), wandelen (familiepuzzelwandeltocht) en de kerstbingo. Ook kon worden geluncht en tijdens het televisiekijken naar Ajax- PSV worden gedineerd. Bij de kidsrun waren kinderen die meer dan 26 sponsorrondjes om het hoofdveld liepen!

Ook de veteranen, die hun bekerwedstrijd hadden gewonnen, liepen er lustig op los. Aan de in de kantine geplaatste wensboom werden veel briefjes met lieve woorden voor Marvin en zijn familie gehangen. Rob de Munck van de 'Move on Sunday' organisatie bedankte iedereen aan het einde van de dag voor de opbrengst (ruim €5000,-).

Op de website www.marvintegenms.nl staat dat de opbrengst tot vóór dit weekend al €35.000,- was. De opbrengsten bij SEV en RKAVV daar bij opgeteld brengen Marvin, zijn vrouw Lotte en zoontje Bradly goed op weg. Samen met tweelingzus Mariska kan Marvin nu naar Mexico voor de stamcelbehandeling, maar voor de nabehandeling in Engeland is nog veel geld nodig. De stichting 'Marvin tegen MS' is opgericht om Marvin te helpen in de strijd tegen MS. Voor de progressieve vorm van MS waar Marvin aan lijdt bestaat in Nederland helaas nog geen effectieve behandeling.

Wat zou het mooi zijn als over enige tijd in Het Krantje boven een artikel over Marvin Pineman 'Marvin beats MS' kan komen te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant