Foto:  Van der Ven BV
Foto: Van der Ven BV

Verplaatsing rioolgemaal iets later dan gepland

Actueel 311 keer gelezen

Leidschendam - De werkzaamheden voor de verplaatsing van het rioolgemaal aan de Van Ruysdaellaan naar de Noordsingel ter hoogte van het Groot Zijdepark beginnen in het eerste kwartaal van 2017. Dat is iets later dan gepland.

Door een noodzakelijke aanpassing van het rioolontwerp vanwege de ligging van ondergrondse kabels en leidingen, is wat meer voorbereidingstijd nodig. Het rioolgemaal staat dicht bij woningen, veroorzaakt regelmatig stank en is aan vervanging toe. Een combinatie met het gemaal van het Hoogheemraadschap van Delfland langs de Noordsingel blijkt de beste oplossing. Voor het verplaatsen van het gemaal is een nieuwe rioolleiding met een doorsnede van 120 centimeter nodig tussen de huidige en de toekomstige locatie.

Ondergrondse boring
Om overlast voor het wegverkeer tot een minimum te beperken, wordt de elfhonderd meter lange rioolleiding door middel van een vrij unieke ondergrondse boring aangelegd. Om te kunnen boren komen langs het tracé vijf bouwkuipen. Vanuit deze bouwkuipen vertrekt de boor of komt hij aan. De aannemer is G. van der Ven BV.

Uit de krant