Het peutervoetbalteam met vertegenwoordigers van RKAVV en Vlietkinderen (foto: RKAVV/Jelle Abma).
Het peutervoetbalteam met vertegenwoordigers van RKAVV en Vlietkinderen (foto: RKAVV/Jelle Abma).

Naschoolse kinderopvang bij voetbalvereniging RKAVV

Actueel 363 keer gelezen

Leidschendam - Stichting Vlietkinderen wil zich gaan inspannen om samen met RKAVV een naschoolse opvanglocatie voor kinderen van zeven jaar en ouder te gaan realiseren bij RKAVV.

Voetbalvereniging RKAVV is enige tijd geleden gestart met 'peutervoetbal'. De begeleiders van dit peuterteam, Marjan en Angela, beiden pedagogisch medewerkers bij Vlietkinderen kinderopvang, gebruiken onderdelen uit de methode Puk & Ko (een methode die ook bij de peuter- en dagopvang van Vlietkinderen wordt gebruikt) om de kinderen op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken met het voetbalspel. Vlietkinderen ondersteunt dit initiatief en sponsort de voetbalshirtjes van de peuters, in ieder geval voor een periode van 3 jaar.

Dit alles past goed bij de intentieovereenkomst die zaterdag 21 januari is ondertekend waarin beide partijen afspreken om te werken aan de realisatie van een sport BSO op de locatie van RKAVV aan de Kastelenring in Leidschendam. Het doel van de samenwerking is het optimaliseren van de ontwikkelingslijn vanuit basisschool en de naschoolse opvang en het organiseren van leerzame maar vooral ook leuke activiteiten. Het is gezien de locatie ligisch dat hier de nadruk komt te liggen op sport- en bewegingsgerichte activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant