Logo hetkrantje-online.nl
Caitlen Mellor heeft zelf een hartafwijking en wil graag aandacht vragen voor hartafwijkingen bij kinderen en voor de eerste landelijke Hartekindweek.
Caitlen Mellor heeft zelf een hartafwijking en wil graag aandacht vragen voor hartafwijkingen bij kinderen en voor de eerste landelijke Hartekindweek.

Caitlen vraagt aandacht voor hartekinderen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Caitlen Mellor (16) woont samen met haar ouders en broers in Leidschendam. Zij heeft zelf een hartafwijking en wil graag aandacht vragen voor hartafwijkingen bij kinderen en voor de eerste landelijke Hartekindweek van de Stichting Hartekind.

Caitlen is geboren met de hartafwijking Tetralogie van Fallot. Hierbij zijn er 4 bouwfouten gemaakt in het hart. Tetralogie van Fallot is gelukkig vrij makkelijk op te lossen. "Toen ik 1 jaar was kreeg ik mijn eerste grote openhartoperatie, waarbij drie fouten zijn hersteld", vertelt Caitlin. "Toen ik 15 jaar was, kreeg ik nog een operatie en werd een lekke hartklep vervangen. Op latere leeftijd wordt de klep nog een aantal keer vervangen maar dit kan gelukkig via de lies."

"Het is echter niet altijd zo positief, helaas bestaan er nog veel complexere afwijkingen en dan nog niet eens gesproken over de eventuele complicaties", vervolgt de Leidschendamse. "Bij mij betekende dit ook een afwijking in mijn longen erbij. Het zijn twee losse dingen, maar zonder mijn hartafwijking zouden mijn longen een stuk gezonder zijn."

Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: 'Kind zijn, hart nodig!' In de week van 13 februari organiseert Stichting Hartekind daarom voor de eerste keer de landelijke Hartekindweek. De hele week zal in het teken staan van acties om de bekendheid voor hartafwijkingen bij kinderen en voor Stichting Hartekind te vergroten. Caitlen draag daar zelf aan bij doordat zij een deel van de opbrengst van haar webshop Liefscait doneert aan Hartekind. Hierop verkoopt zij armbandjes, maar ook kralen die zij in huis heeft, waarvan zij armbanden kan maken. Je kunt je wensen kenbaar maken op het contactformulier op Liefscait.nl. "Er komt een speciale en lijn op mijn webshop met producten waarvan de opbrengst gaat naar Hartekind. Daarnaast kunnen mensen ook doneren en is er een facebookpagina." Meer informatie op www.hartekind.nl.

Meer berichten