Maureen, met haar broer Daniel, geflankeerd door hun ouders (foto: PR St. Opkikker).
Maureen, met haar broer Daniel, geflankeerd door hun ouders (foto: PR St. Opkikker).

Geslaagde opkikkerdag voor langdurig zieke Maureen

Actueel 981 keer gelezen

Leidschendam - Langdurig zieke Maureen (9) uit Leidschendam beleefde zaterdag 18 februari met haar ouders en broer Daniel een welverdiende Opkikkerdag vol verassingen.

Maureen is een meisje van 9 jaar en is langdurig ziek. Deze ziekte heeft veel impact op het dagelijks leven van Maureen, maar ook op dat van haar ouders en broer Daniel. Daarom organiseerde Stichting Opkikker voor hen een Opkikkerdag. Een dag waarin ze even uit de harde realiteit konden stappen en met elkaar onbezorgd konden genieten. Tijdens deze dag kwamen dromen uit. Zij begonnen de dag in stijl, want het gezin werd met een limousine naar het Opkikker Smulhuis gebracht. Hier kregen ze een kookworkshop van een professionele kok.

Dolfijn
Daarna stapten zij weer in de auto. Dit keer in een super stoere sportauto, die ze vliegensvlug naar Harderwijk bracht. Als groot dolfijnenfan mocht Maureen met het gezin naar het dolfinarium, waar er een speciaal programma op hen stond te wachten.

Maureen en haar gezin werden opgegeven voor een Opkikkerdag door de pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Maureen onder behandeling is. Stichting Opkikker werkt inmiddels samen met ruim 80 ziekenhuizen in Nederland, waaronder alle academische. In de afgelopen 20 jaar zijn er ruim 15.000 gezinnen 'Opgekikkerd'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant