Prins Barry &  Page Mandy en de Raad van Elf gaan voorop in het feest.
Prins Barry & Page Mandy en de Raad van Elf gaan voorop in het feest.

Gaanders vieren jubileum carnavalsfeest

Actueel 149 keer gelezen

Stompwijk/Gaandrië - Komende week barst het carnavalsfeest weer los in Stompwijk. Waar een klein dorp groot in kan zijn, een groot feest voor jong en oud. Alle leeftijdsgroepen worden bij het feest betrokken van de Gaanders.

De Gaanders vieren dit jaar hun jubileum vanwege het 44-jarig bestaan. Het motto dit jaar is, 'Weet jij wat ze deden 44 jaar geleden?'. Vrijdag 24 februari van 19.00 tot 22.00 uur·is er eerst tienerdisco (10- 14 jr.). Samen met jeugdprins Nazim en jeugdpage Isis van de Koomers, in de kelder van het dorpshuis bij The Base met deejay Kevin.

Optocht en Streetcarnaval
Ook dit jaar zal de optocht in Leidschendam starten, nadat de burgemeester 's morgens de hamer uitgereikt heeft aan de Gaanders. De optocht zal rond 14.30 uur in het centrum van Stompwijk aankomen. Om 14.00 uur begint bij De Bles, op het kruispunt van de Meerlaan, al het straatcarnaval met liveoptredens en Deejay Kevin. Hier zal de optocht aankomen waarna het feest buiten op het kruispunt doorgaat. Tijdens het straatcarnaval vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats.

Na de optocht is er het gekostumeerde bal oftewel het grote Gaanders carnavalsbal, in De Bles vanaf 21.00uur. Voorverkoop kaarten vanaf zaterdagmiddag in De Bles Er zijn prijzen voor de best verklede man/vrouw/groep.

Carnavalsmis
Zondag 26 februari om 11.00 uur is de carnavalsmis in de H. Laurentius Parochiekerk m.m.v. het oud Prinsenkoor The Old Princes in Harmony onder leiding van dirigent Bram Soentjens en pianist Arie Paardekoper. Pastoor Broeders gaat voor in de carnavalsmis.

Swingo
Zondagmiddag 26 februari is er 'Swingo' in De Bles, een gezellige meezing bingomiddag. Fanfare Juliana, Popkoor Dynamic Voices, Arie Paardekoper en The Old Princes in Harmony verzorgen gezamenlijk om 16.00 uur een unieke live samenzang met meezingers van toen en nu. De Bles is om 15.30 uur open zijn. Afsluitend is er een gezellig samenzijn met muziek van Jan Groeneweg.

Kinder- en seniorencarnaval
Maandag 27 februari van 13.00 tot 16.30 uur is er carnaval voor kinderen tot 9 jaar in Het Blesse Paard met Deejay Kevin.

Dinsdag 28 februari om 13.00 uur is er het seniorencarnaval in De Bles met o.a. een optreden van het oud Prinsenkoor The old Princes in Harmony. Alle bezoekers worden getrakteerd op een natje en een droogje. Ook hier wordt gefeest onder leiding van Prins Barry en Page Mandy en hun Raad van Elf.

Vanaf 18.00 uur worden er in De Bles maaltijden voor de fervente carnavalsvierders geserveerd, waarna rond 20.00 uur het ceremoniële aftuigen van de Prins Barry en Page Mandy plaatsvindt. Gratis entree voor iedereen.

Uit de krant