Lia de Ridder (foto: PR D66 LDVB).
Lia de Ridder (foto: PR D66 LDVB).

Lia de Ridder beoogde nieuwe wethouder D66

Actueel 178 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De fractie van D66 Leidschendam-Voorburg stelt Lia de Ridder voor als nieuwe wethouder en opvolger van de naar Den Haag vertrokken Saskia Bruines. Onder voorbehoud van het oordeel van de geloofsbrievencommissie wordt zij voorgedragen aan de gemeenteraad in de vergadering van 7 maart.

Saskia Bruines stopte onlangs als wethouder van Leidschendam-Voorburg om in Den Haag de naar de Tweede Kamer vertrekkende Ingrid van Engelshoven op te volgen. Op donderdag 16 februari jongstleden werd Saskia geïnstalleerd. De afgelopen maand zijn de fractie en het bestuur van D66 Leidschendam-Voorburg op zoek gegaan naar een goede opvolger voor Saskia. Die hebben zij nu in de persoon van Lia de Ridder gevonden.

De fractie en het bestuur van D66 Leidschendam-Voorburg zijn blij dat zij op zo'n korte termijn een opvolger voor Saskia Bruines hebben gevonden. Fractievoorzitter Stefan van de Griendt: "Ik kijk met een goed gevoel terug op het proces om een nieuwe wethouder voor Leidschendam-Voorburg te vinden. Het valt niet mee om een kanjer als Saskia op te volgen. Gelukkig hebben we binnen D66 talent genoeg rondlopen. Met Lia kunnen we een ervaren bestuurder met veel passie voor de publieke zaak voordragen, die de ambitie heeft het werk van Saskia in goede samenwerking met college en raad voort te zetten." 

De Ridder is (interim)bestuurder, adviseur van gemeenten, coach en begeleidster. Zij was reeds wethouder in Oegstgeest in Blaricum en in Bussum. Zij is lid van het landelijk bestuur van D66 en tevens regionaal bestuurslid van de partij. De beoogde wethouder zelf over haar benoeming: "Leidschendam-Voorburg is een prachtige gemeente met een mooie ambitie waar ik graag mijn steentje aan bijdraag."

Uit de krant