Wethouder Frank Rozenberg gaf de officiële aftrap voor het toeristisch (vaar)seizoen door het luiden van de bel (foto: Michel Groen).
Wethouder Frank Rozenberg gaf de officiële aftrap voor het toeristisch (vaar)seizoen door het luiden van de bel (foto: Michel Groen).

Erfgoeddag start van vaarseizoen

Actueel 170 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Niet alleen was er afgelopen zaterdag van alles te doen in het kader van de Erfgoeddag, tevens werd het toeristisch vaarseizoen geopend.

Vanaf de Kniplaan voer een vloot zal in konvooi met genodigden en publiek richting Leidschendam varen. Daar was een stop bij houtzaagmolen De Salamander, om vervolgens – na aansluiting van de jeugd bij Scouting Hubertus-Brandaan - door te varen naar de Oude Haven in Voorburg. Daar gaf wethouder Frank Rozenberg de officiële aftrap voor het toeristisch (vaar)seizoen door het luiden van de bel.

De Erfgoeddag was toen al in volle gang. Burgemeester Klaas Tigelaar gaf daarvoor het startsein met de traditionele inwerkingstelling van de historische pomp bij de Oude Kerk in Voorburg. Daarmee werd ook gelijk het 'Mooi Voorburg'-jaar geopend. Wethouder Frank Rozenberg bevestigde ook nog een monumentbordje op het poortgebouw van Huygens' Hofwijck.

Tijdens de Erfgoeddag waren er onder meer stadswandelingen, rondleidingen, familieworkshops, creatieve workshops en tentoonstellingen. Houtzaagmolen De Salamander, Museum Swaensteyn, Molen De Vlieger, Huygens' Hofwijck, Stichting 'Mooi Voorburg', Erfgoed Leidschendam, Scouting Hubertus-Brandaan, Pius XII en Satoko Kitahara zetten hun beste beentje voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant