Tijdens de excursie gaan de deelnemers op zoek naar de grutto, kievit, tureluur, scholekster en slobeend (foto: Wout van der Slikke).
Tijdens de excursie gaan de deelnemers op zoek naar de grutto, kievit, tureluur, scholekster en slobeend (foto: Wout van der Slikke).

Spot vogels tijdens een weidesafari

Actueel 233 keer gelezen

Leidschendam/Nootdorp - Altijd al willen weten hoe dat gaat, weidevogels beschermen? Op zaterdag 22 april organiseert de Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam een 'weidesafari.'

Tijdens deze excursie gaan de deelnemers op zoek naar de grutto, kievit, tureluur, scholekster en slobeend. De Weidewachters vertellen intussen wat zij doen om deze vogels te behouden. Verzamelpunt is Kruising Meer- en Geerweg en fietspad 90 in Leidschendam (Stompwijk) om 10:30 uur. De Weidesafari duurt tot ongeveer 12:00 uur.

Weidewachters zijn vrijwilligers die in het voorjaar wekelijks weidegebieden bezoeken om te kijken waar de weidevogels zich vestigen, of ze een nest bouwen en gaan broeden, en hoe hun kuikens het doen. Weidewachters helpen zo de boeren de weidevogels te ontzien. Om weidevogels nog beter te kunnen beschermen, is WGNL op zoek naar nieuwe Weidewachters. De Weidesafari is bedoeld als kennismaking met het werk van de Weidewachters.

Alle kennis en vaardigheden die u als Weidewachter nodig heeft, leert u tijdens een cursus of inwerkprogramma via de Weidewachtersacademie. Men kan zich voor de Weidesafari van WGNL opgeven via secretaris@wgnl.nl. Dit voorjaar organiseren ook andere weidevogelgroepen een Weidesafari. Kijk op www.weidesafari.nl voor de andere data en locaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant