Marien van Wijk (GBLV) wil snel maatregelen.
Marien van Wijk (GBLV) wil snel maatregelen.

GBLV vraagt om info verkeersdrukte en parkeren

Actueel 244 keer gelezen

Leidschendam - De fractie van de lokale partij Gemeentebelangen (GBLV) wil weten hoe het staat met de gevraagde maatregelen om de verkeersstromen in onze gemeente te verbeteren. Deze maatregelen zijn besproken in de discussie over de noodzaak van een extra oeververbinding over de Vliet. Tevens wacht de fractie van GBLV nog op een parkeer update in en rond het Damcentrum.

Medio 2016 heeft de fractie van Gemeentebelangen meerdere plannen ingediend om de verkeersproblematiek rond de Sluisbruggen en de Wijkerbrug sterk te verbeteren. Marien van Wijk, GBLV-commissielid: "Wij hebben onder andere gevraagd om een verkeersinformatiesysteem, geen brugopeningen tijdens de spits en parkeermaatregelen bij de Venestraat."

Het college is gevraagd om zo spoedig mogelijk maatregelen te nemen om de verkeersstromen sterk te verbeteren. Daarnaast is er een parkeerupdate beloofd in en rond het Damcentrum. Marien van Wijk: "Nu de recreatievaart snel zal toenemen, wil ik graag van het College weten wat nu de status is wat betreft de te nemen maatregelen. Snelheid is geboden. Geen lange wachtrijen meer van auto's in het centrum van Leidschendam door het veelvuldig opengaan van de sluisbrug. Los daarvan hebben wij gevraagd naar een update van de huidige parkeernorm in dit gebied. Wij verwachten op zeer korte termijn een antwoord, maar nog liever concrete actie van het college."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant